Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου ΟΙΥΕ: Συνάντηση της ΟΙΥΕ, με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών για τις σχολικές καθαρίστριες.

Αθήνα 26.3.2024

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (26.3.2024) συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με τον Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης του Υπ. Εσωτερικών Δ. Κιρμικίρογλου με θέμα το σύνολο των αιτημάτων των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα.

 

Κατά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία μας, ανέλυσε διεξοδικά τις θέσεις και τα αιτήματά της συνολικά, εστιάζοντας ταυτόχρονα στο ζήτημα της μονιμοποίησης, της αντιμετώπισης της μερικής απασχόλησης (3, 4 ώρες εργασίας) του οποίου η έκταση έχει λάβει  τεράστιες διαστάσεις και αφορά πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων καθώς και στο ζήτημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας στη σχολική καθαριότητα, η οποία ουσιαστικά αφορά επί σειρά ετών υποκρύπτουσα σχέση εξαρτημένης εργασίας.

 

Ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου, ο οποίος κατά τη συνάντηση φάνηκε ιδιαίτερα ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος για το σύνολο των προβλημάτων των εργαζομένων, αποδέχθηκε ότι το αίτημα της αντιμετώπισης της μερικής απασχόλησης είναι δίκαιο και σημαντικό ως προς την ανάγκη της διασφάλισης αξιοπρεπούς αμοιβής των εργαζομένων, ενώ και το ζήτημα της προϋπηρεσίας έχει εντοπιστεί από μεριάς του Υπουργείου. Από μεριάς του θα επιληφθεί για την προώθηση και την επίλυση των αιτημάτων.

 

Η ΟΙΥΕ και τα Σωματεία μας στη σχολική καθαριότητα εκτιμούμε ότι η σημερινή συνάντηση κινήθηκε σε θετικό κλίμα για την επίλυση των ζητημάτων και ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε με επιμονή και συνέπεια όλες εκείνες τις αναγκαίες δράσεις και  παρεμβάσεις μας, με στόχο την ουσιαστική ικανοποίηση όλου του διεκδικητικού μας πλαισίου συνολικά.

 

Για την ΟΙΥΕ

 

 

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment