Δελτίο Τύπου ΟΙΥΕ: Να ανακληθεί η απόλυση της Προέδρου του συνδικάτου καθαριστριών, από την εργολαβική εταιρεία στο ΜΕΤΡΟ.

Αθήνα, 26/4/2024

 

Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει τις πρακτικές της εταιρείας Ηπειρωτική, για την απόλυση-μη ανανέωση της σύμβασης, της Προέδρου του Σωματείου μέλους μας, «Συνδικάτο καθαριστριών, Ν.Αττικής, και περιχώρων».

Η απόλυση της προέδρου, είναι ξεκάθαρα εκδικητική για την δράση του Σωματείου, μετά από δέκα χρόνια εργασίας στο ΜΕΤΡΟ, που διεκδικούσε να σταματήσουν οι εβδομαδιαίες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, και να αποδοθούν οι 3ετίες στους μισθούς των εργαζομένων.

Η εταιρεία Ηπειρωτική, είναι ακόμα μια εταιρεία, όπου η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, αποδίδει χαμηλότερους μισθούς από τον κατώτατο μισθό. Γεγονός που η ΟΙΥΕ καταγγέλλει όλο το τελευταίο διάστημα.

Καλούμε το Υπουργείο να επιλύσει το θέμα των 3ετιών, και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από τις απολύσεις.

Καλούμε την εταιρεία να ανακαλέσει την απόλυση και, να σταματήσει τους εκφοβισμούς, και τις μη νόμιμες μισθολογικές πρακτικές.

Η ΟΙΥΕ, στηρίζει το σωματείο μέλος της, και συμπαρίσταται στην παράσταση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματίσει το σωματείο, την Παρασκευή 26 Απρίλη στα γραφεία της εταιρείας, Λ. Βουλιαγμένης 409, στις 13:00 στην Ηλιούπολη.

 

Για την ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment