Δελτίο Τύπου ΟΙΥΕ για ΠΕΝΕΝ: Να σταματήσουν οι διώξεις σε συνδικάτα και συνδικαλιστές.

Αθήνα, 24/1/2024

 

 

Πρωτοφανής είναι η μεθοδευμένη επίθεση-ποινική δίωξη, των συνδικαλιστών του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΝΕΝ. Η ΟΙΥΕ, καταδικάζει τις ενέργειες αυτές, και στέκεται αλληλέγγυα στην ΠΕΝΕΝ και σε κάθε σωματείο που διώκεται για την δράση του.

 

Για μια απεργία, η οποία ήταν πανεργατική-πανελλαδική, και την είχαν ανακηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την οργάνωσή της από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, και δεκατρία ναυτεργατικά συνδικάτα, η κατηγορία της παρεμπόδισης εκτέλεσης όλων των δρομολογίων των πλοίων, αποτελεί πρόκληση, και πρόκειται για πρωτοφανή πολιτική στοχοποίηση.

Η ενέργεια αυτή, προστίθεται σε μια σειρά ανάλογων συνδικαλιστικών διώξεων, οι οποίες αφορούν το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος.

 

Το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας, έχει μεγάλη ιστορία διώξεων και εκφοβισμών για να υποστείλει την δράση του, και τους αγώνες του.

 

 

Η ΟΙΥΕ, καταδικάζει απερίφραστα την στοχοποίηση και την δίωξη αυτή στην ΠΕΝΕΝ, και στον Πρόεδρό της, όπως και κάθε επίθεση που γίνεται ενάντια σε οποιοδήποτε εργατικό συνδικάτο και, συνδικαλιστή.

 

 

Για την ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

 

 

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment