Δ.Τ. – Ανακοίνωση ΟΙΥΕ: Για τις απολύσεις, και τις συνδικαλιστικές διώξεις, της Vodafone.

Αθήνα, 9/6/2023

Από τα τέλη Μαΐου, η Διοίκηση της Vodafone έχει αρχίσει να εξαπολύει μια συστηματική όπως φαίνεται τακτική απολύσεων και διώξεων εργαζομένων, επειδή ανέπτυξαν συνδικαλιστική δράση, συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και υπερασπίστηκαν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων/συναδελφισσών στην εταιρεία.

Τρείς εργαζόμενοι παρότι ικανότατοι, απολύθηκαν στις 31/5 από το τηλεφωνικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς καμία δικαιολογία και με την προσφιλή στους εργοδότες τακτική της «μη ανανέωσης της σύμβασης εργασίας».

Στις 2/6 ακολούθησε μεθοδευμένα η απόλυση της συναδέλφου από το τηλεφωνικό κέντρο της Vodafone (τμήμα Soho LCM – Retention), η οποία εργαζόταν επί χρόνια (2012) μέσω της εργολαβικής εταιρείας Atlas/Adecco και της οποίας η εμπειρία, η εργατικότητα και η αποδοτικότητα είναι αδιαμφισβήτη.

Η συνάδελφος όμως έκανε «το λάθος» να είναι ενεργό μέλος του Σωματείου, με ενεργό συμμετοχή στις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, στις  συλλογικές δράσεις του Σωματείου και στις παρεμβάσεις προς το ΣΕΠΕ για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Πρόκειται λοιπόν για μια ξεκάθαρη και μεθοδευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης και εξόντωσης όσων εργαζομένων τολμούν να υπερασπιστούν μέσα από τη συλλογική δράση τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, στέλνοντας «σήμα» στους συναδέλφους να μην «ανακατεύονται με το σωματείο»

Η ΟΙΥΕ στέκεται στο πλευρό των απολυμένων και στηρίζει αποφασιστικά τον αγώνα του σωματείου – μέλους μας, του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον και τα δίκαια αιτήματά του, για:

  • Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση της συναδέλφου
  • Εργασία με αξιοπρέπεια ενάντια σε συνθήκες «μαύρης» εντατικοποίησης και συνεχούς παρενόχλησης από τους προϊσταμένους
  • Να καταργηθούν οι εργολάβοι και να υπάρχει άμεση εργασιακή σχέση με τον πραγματικό εργοδότη.
  • Αυξήσεις στους μισθούς με συλλογική σύμβαση εργασίας για να αντιμετωπιστεί το κόστος ζωής

Για την ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment