ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΥΕ & ΠΑΣΕΝΤ: Η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ 9ΜΗΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Αθήνα 2/5/2023

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΙΥΕ) και ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΠΑΣΕΝΤ)

*****

Η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ 9ΜΗΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες ενός περίεργου σκηνικού που ταλαιπωρεί και εμπαίζει το κλάδο των ναυτιλιακών υπαλλήλων.

Μετά από τις παρεμβάσεις του ΠΑΣΕΝΤ και τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Εργασίας,  εκδόθηκε Εγκύκλιος του υπουργείου που διευκρινίζει ότι,  την 9μηνη ειδική άδεια προστασίας μητρότητας, μπορούν πλέον να κάνουν χρήση και οι εργαζόμενες στη ναυτιλία, σύμφωνα με το άρθρο 54 του ν. 4808/21, με το οποίο καταργήθηκε η διάταξη που ταλαιπώρησε και αδίκησε για αρκετά χρόνια μια μεγάλη κατηγορία εργαζομένων .

Όμως η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας, αν και έχει αποσταλεί από 28/3/2023, με αριθ. Πρωτ: 32553 συνεχίζει να αγνοείται !!! από την ΔΥΠΑ, η  οποία δηλώνει ότι δεν τη γνωρίζει, ότι δεν την έχει λάβει. Τα Υποκαταστήματα ΔΥΠΑ συνεχίζουν και απορρίπτουν τις αιτήσεις των εργαζομένων ενώ ακούστηκαν και περίεργες δηλώσεις του τύπου «ας λέει η εγκύκλιος, εμείς βρήκαμε παραθυράκι και δεν θα την εφαρμόσουμε» !!

Πρωτόγνωρο αλήθεια το σκηνικό!!

Καταγγέλλουμε τη πρακτική αυτή της ΔΥΠΑ σε βάρος των εργαζομένων οι οποίοι και βρίσκονται σε απόγνωση, βιώνουν την αδιαφορία και τον εμπαιγμό της πολιτείας και χάνουν τη δυνατότητα χρήσης της σχετικής άδειας, αφού παρέρχεται ο χρόνος που ορίζει ο νόμος για όλη τη διαδικασία.

Ας αναλάβουν επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς τις ευθύνες τους, να εφαρμοστεί εδώ και τώρα ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, να καλυφθούν και να αναγνωριστεί με αναδρομικότητα για το διάστημα που με ευθύνη τους δεν εφαρμόστηκε ο νόμος και το δικαίωμα χρήσης  σε όσες εργαζόμενες το έχασαν μετά την αλλαγή του νόμου.

Καλούμε τον Διοικητή και το Δ.Σ του φορέα να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που επιβάλλονται για την επίλυση του ζητήματος, που αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για το δικαίωμα των εργαζομένων.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [249.38 KB]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment