ΟΙΥΕ: Ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης, εδώ και τώρα. Υπογραφή συλλογικής σύμβασης, στην επιχείρηση “Διακίνησις Α.Ε”

Αθήνα, 16/6/2022

 

H ΟΥΙΕ, καταγγέλλει την στοχοποίηση και εκδικητική απόλυση εργαζόμενου συνδικαλιστή στην εταιρία Logistics “ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ», μέλους του επιχειρησιακού σωματείου και του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Η  Ομοσπονδία στηρίζει τις κινητοποιήσεις που κήρυξε το κλαδικό σωματείο με αιτήματα την άμεση ανάκληση της απόλυσης,  καθώς και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζόμενων στη ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ.

Η απόλυση του συναδέλφου είναι εκδικητική και τρομοκρατική, διότι όπως αναφέρει συγκεκριμένα το σωματείο «στην τελευταία Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου, στις 5 Ιουνίου, ο εργαζόμενος μπήκε μπροστά για να παρθεί αγωνιστική απόφαση διεκδίκησης των αιτημάτων για αυξήσεις στους μισθούς και προστασίας του εισοδήματος των εργαζομένων από την ακρίβεια και μετά από 3 ημέρες τον απέλυσαν».

Οι προσπάθειες της εταιρίας να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους που διεκδικούν, με διώξεις συνδικαλιστών και απολύσεις, θα πέσουν στο κενό.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση και συγκέντρωση στην αποθήκη στη Σκάρπα την Πέμπτη 16/6, στις 14:00.

  • Άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης.
  • Είναι αναγκαιότητα οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων και η ανακούφιση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο μεγάλης ακρίβειας.
  • Άμεσα η εταιρεία να ανακαλέσει την απόλυση και να προχωρήσει σε διάλογο για υπογραφή ΣΣΕ, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις θέσεις εργασίας τους.

 

Για την ΟΙΥΕ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

 

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment