Σ/Μ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΗ ΑΞΙΑ, ΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [90.07 KB]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ  ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΗ ΑΞΙΑ, ΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ

Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει την εργοδοσία «Καρυπίδη» για το συνεχιζόμενο εμπαιγμό των εργαζομένων της αλυσίδας, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι επί σειρά μηνών και χωρίς καταβεβλημένο το Δώρο Χριστουγέννων.

Κατά τη χθεσινή συμφιλιωτική διαδικασία, ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας, άπαντες οι παρευρισκόμενοι βρεθήκαμε «στο ίδιο έργο θεατές», με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας να παίζουν τους ρόλους «του κακού και του καλού», απειλώντας από τη μια με Πτώχευση και από την άλλη απαιτώντας «κούρεμα» οφειλόμενων μισθών και μειώσεις αποδοχών.

Το «παιχνίδι» είναι πλέον «χιλιοπαιγμένο», ενώ οι απειλές και οι εκβιασμοί έχουν την ίδια «αξία» με τις μέχρι σήμερα «δεσμεύσεις» του Καρυπίδη για αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Αυτό το «θέατρο του παραλόγου» πρέπει να τερματιστεί.

Η κλεψύδρα δεν αναποδογυρίζει και η εργοδοσία βρίσκεται πλέον προ των ευθυνών της. Σήμερα, συνάδελφοί μας εργαζόμενοι σε όλο το δίκτυο καταστημάτων καταθέτουν μαζικά μηνύσεις και η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να πράξει τα δέοντα. Να οδηγηθούν εδώ και τώρα οι υπεύθυνοι ενώπιον του Εισαγγελέα!

Μόνη διέξοδος για τη διάσωση της εταιρείας, η καταβολή των δεδουλευμένων, του Δώρου Χριστουγέννων και άμεση έναρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου. Μια διαδικασία την οποία αποφεύγει μέχρι σήμερα η εργοδοσία Καρυπίδη, διότι γνωρίζει ότι σε αυτό το πεδίο δεν χωρούν «δικαιολογίες», «τρυκάκια», εκβιασμοί και απειλές. Σε αυτό το πεδίο δεν είναι μόνος και απροστάτευτος ο εργαζόμενος. Σε αυτό το πεδίο δεν χωρούν παραπλανητικές και ενδεχομένως καταδολιευτικές συμπεριφορές. Κάθε άλλη «σκέψη» θα επισπεύσει την εμφάνιση ενώπιον της Δικαιοσύνης, όλων εκείνων που απεργάζονται σενάρια σε βάρος των εργαζομένων.

Η ΟΙΥΕ βρίσκεται εμπράκτως και από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων του Καρυπίδη και των συνδικαλιστικών του οργανώσεων και με το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια ένταση θα συνεχίσει.

Για την ΟΙΥΕ

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment