ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κυβέρνηση «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

οιυε

Αθήνα, 25/1/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυβέρνηση «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

 

Αυτή η Κυβέρνηση επιλέγει έναν επικίνδυνο δρόμο, θέτοντας στο στόχαστρο τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού μας.

Με την απόφασή της να προχωρήσει στην επίταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς και στην επιστράτευση των εργαζομένων, διολισθαίνει γοργά και σταθερά σε έναν αυταρχισμό, που θυμίζει της αλήστου μνήμης εποχές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Αντί για διάλογο, επιβάλλει πρακτικές στρατιωτικού τύπου.

Αντί για σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα, επιλέγει να σπιλώνει  τους απεργιακούς αγώνες, που είναι αγώνες ενάντια στη  φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην υποβάθμιση της ζωής μας.

Όλοι οι εργαζόμενοι, όλα τα Σωματεία, όλη η κοινωνία με αγωνιστική ενότητα, εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες.

Τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά θα πρωτοστατήσουν στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή.

Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην Παναττική – Πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι που έχουν κηρύξει το ΕΚΑ και το ΕΚΠ, ως έμπρακτη πράξη αλληλεγγύης του συνόλου των εργαζομένων της Αττικής στον αγώνα των συναδέλφων μας.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να ενεργοποιήσει για μια ακόμη φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη.

  • Αγωνιζόμαστε ενάντια στους αντεργατικούς και αντιδημοκρατικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Απαιτούμε την άμεση άρση της επίταξης – επιστράτευσης.
  • Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους.

Όλοι και όλες στην υποδοχή της πορείας των απεργών στο Σύνταγμα

 

Για την ΟΙΥΕ

οιυε

Κοινοποίησε το: