Δελτίο Τύπου – Ανακοίνωση: Παρεμβάσεις και έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, με πρωτοβουλία της ΟΙΥΕ και των σωματείων της, για την τήρηση των μέτρων λόγω καύσωνα.

Αθήνα, 20/07/2023

 

Μικτά κλιμάκια της Ομοσπονδίας και των σωματείων μας, έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες επισκέψεις σε επιχειρήσεις στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι εργοδότες έχουν συμμορφωθεί  με τις συστάσεις του Υπουργείου Εργασίας (ΦΕΚ Β’ 4491/12-07-2023) για τη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων και την προστασία τους από τον καύσωνα.

 

Σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώνεται ότι παρά τις εξαιρετικά αυξημένες θερμοκρασίες, υπάρχουν επιχειρήσεις χωρίς κλιματισμό ή με υπολειτουργία κλιματισμού και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εργάζονται μέσα σε υψηλές και ασφυκτικές θερμοκρασίες.

 

Οι παρεμβάσεις μας είναι άμεσες, ενώ ήδη έχουμε προσφύγει στον ΣΕΠΕ προκειμένου να ακολουθήσουν άμεσα έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό να διασφαλιστούν ασφαλείς εργασιακές συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους.

 

Παράλληλα, η Ομοσπονδία μας είναι σε επικοινωνία με τα σωματεία – μέλη μας στην Περιφέρεια, προκειμένου να αναληφθούν ανάλογες πρωτοβουλίες με επισκέψεις – αυτοψίες στους εργασιακούς χώρους και την κινητοποίηση των ελεγκτικών οργάνων του ΣΕΠΕ.

 

Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα.

 

 

                                            Για την ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment