Δελτίο Τύπου ΟΙΥΕ: Ποτέ ξανά Τέμπη. Γενική απεργία, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Αθήνα,  14/3/2023

H OIYE καλεί όλα τα Σωματεία-μέλη της και όλους τους εργαζόμενους στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, την οποία προκήρυξε η ΓΣΕΕ με ομόφωνη απόφαση του 38ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της, ώστε να διατρανώσουμε την οργή μας για τα θύματα του συγκλονιστικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Με την έκφραση της ανείπωτης οδύνης που κατέλαβε την χώρα μας, να απαιτήσουμε την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας, χωρίς συγκαλύψεις και μεταθέσεις ευθυνών.

Με την νέα πανεργατική κινητοποίηση επαναλαμβάνουμε το χρόνιο αίτημα των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας για ασφαλείς και  ποιοτικές συγκοινωνίες, αλλά και των χώρων εργασίας ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Στο πλευρό των συναδέλφων σιδηροδρομικών, αγωνιζόμαστε για την αυστηρή τήρηση της  νομοθεσίας  για την υγεία και την ασφάλεια στις μεταφορές και κάθε χώρου εργασίας.

Η απώλεια των νέων και των εργαζομένων στα Τέμπη έρχεται να κορυφώσει το μακρύ κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων και των ατελείωτων δεινών που έχει υποστεί ο κόσμος της εργασίας μέσα την κρίση που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας.

Η Ομοσπονδία μας συνεχίζει τον ανένδοτο αγώνα για την αξιοπρεπή διαβίωση και ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών.

Όλοι την Πέμπτη 16 Μαρτίου στην Πλατεία Συντάγματος, 11.00 π.μ., στην Αθήνα και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων της χώρας.

Για την ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment