«ΒΟΜΒΑ» Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [140.94 KB]

 

Αθήνα, 17/3/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΒΟΜΒΑ» Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

 

Το νέο μέτρο διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των super markets αποτελεί επικίνδυνη βόμβα για την υγεία των εργαζομένων του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες των super markets από την πρώτη στιγμή της κρίσης λόγω της πανδημίας έχουν υπερβεί τον εαυτό τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του κοινού.

Ήδη εργάζονται με εξοντωτικούς ρυθμούς και υποβάλλονται σε μία άνευ προηγουμένου κόπωση, αφενός λόγω της αύξησης των ροών του κοινού και αφετέρου λόγω της μείωσης του διαθέσιμου προσωπικού, καθώς αρκετοί δικαιούνται ειδικές άδειες, ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες ή ασθενούν. Η κατάσταση αυτή μάλιστα αναμένεται να ενταθεί μετά και την αναστολή λειτουργίας των υπόλοιπων καταστημάτων του εμπορίου.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες υπομένουν αυτή την κατάσταση αγόγγυστα από την πρώτη στιγμή, σεβόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας. Ωστόσο, η διεύρυνση ωραρίου και ιδιαίτερα η απαράδεκτη επιπλέον μέρα της Κυριακής, που καλούνται να επωμιστούν είναι άνευ λογικής με δεδομένο ότι, όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, τα αποθέματα προϊόντων επαρκούν και τα super markets δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν.

Επομένως, οι εργαζόμενοι καλούνται να επωμιστούν ένα μέτρο που δεν συμβάλλει πουθενά, ενώ ταυτόχρονα, δημιουργεί μεγαλύτερες συνθήκες εξάντλησης και συνεπακόλουθα μεγαλύτερους κινδύνους από όσους ήδη αντιμετωπίζουν για την υγεία τους και για την υγεία των οικογενειών τους.

Καλούμε την κυβέρνηση:

  • Να μην προχωρήσει στην επιβολή του μέτρου διεύρυνσης ωραρίου των super markets με κριτήριο ακριβώς την προστασία της υγείας των εργαζομένων, αλλά και γενικότερα της δημόσιας υγείας.
  • Να προχωρήσει σε τροποποίηση της οδηγίας εισόδου, σε αύξηση των απαιτούμενων τετραγωνικών ανά πελάτη.

 

Για την ΟΙΥΕ

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

ΘΕΜΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ                 ΣΙΔΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment