ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΥΕ ΜΕ Κ.Ο. ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [307.56 KB]

Αθήνα, 15/5/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΥΕ ΜΕ Κ.Ο. ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 15.05.2017, συνάντηση του Προεδρείου της ΟΙΥΕ με την Κ.Ο. του ΚΚΕ (Χρήστο Κατσώτη), εν΄όψει της συζήτησης και ψήφισης του νέου Πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει (εκτός άλλων) και την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές για 32 Κυριακές το χρόνο.
Αναπτύξαμε τις θέσεις μας για τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα έχει η απελευθέρωση των Κυριακών για τον κλάδο και τους εργαζόμενους, η οποία θα οδηγήσει σε μονοπώληση της αγοράς από μεγάλους πολυεθνικούς και εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους, σε ασφυξία τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων που ήδη βιώνουν την εργασιακή ζούγκλα.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και όλα τα μέτρα που προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο: νέα μείωση συντάξεων και αφορολογήτου, νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ.
Το ΚΚΕ, σταθερό στις θέσεις του, στηρίζει ολόπλευρα τον αγώνα του εργατικού κινήματος, καθώς και της Ομοσπονδίας & των σωματείων ενάντια στην απελευθέρωση των Κυριακών και για τη νομοθετική κατοχύρωση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ – ΑΡΓΙΑΣ χωρίς εξαιρέσεις.
Το ΚΚΕ, εν’ όψει και της συζήτησης στη Βουλή, προφανώς θα καταψηφίσει το Πολυνομοσχέδιο, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για την ανάδειξη του θέματος και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα και έξω από τη Βουλή.

Για την ΟΙΥΕ

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment