ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2016

163999-polytexneio

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [115.72 KB]

Αθήνα,  16/11/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2016

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής, που διοργανώνονται για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σήμερα οι εργαζόμενοι, έχοντας υποστεί, με τις μνημονιακές πολιτικές, δραστικές περικοπές μισθών, συντάξεων και κατάργηση όλων σχεδόν των εργατικών δικαιωμάτων που κατέκτησαν τα τελευταία 100 χρόνια είναι ξανά στους δρόμους του αγώνα.

Το αίτημα  «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ.

Η κοινωνία μας και οι εργαζόμενοι πλήττονται βάναυσα  από τα απάνθρωπα μέτρα των μνημονιακών πολιτικών της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας και της κατάργησης του κοινωνικού κράτους.

Η λίστα των ανέργων συνεχώς μακραίνει, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι ζουν με συντάξεις και μισθούς πείνας. Οι ουρές στα συσσίτια και στη διανομή δωρεάν τροφίμων θυμίζουν άλλες εποχές. Οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους στο εξωτερικό.

Μόνο οι αγώνες μας θα ανατρέψουν τις διαθέσεις των δανειστών, του ΔΝΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης.

Η ΟΙΥΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία-μέλη της,  να δώσουν δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου και στην πορεία διαμαρτυρίας προς την Αμερικανική Πρεσβεία, στην Αθήνα, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.

 

Για την ΟΙΥΕ

 

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment