«ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ»

Αρχική Δημοσίευση: “ERGASIANEWS” 18.7.2016

karageorgo1

«ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ», είναι ο τίτλος της παρέμβασης  σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικων Υπαλλήλων Ελλάδας Δημήτρη Καραγεωργόπουλου.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο του δημοσιεύματος:

«Άκρως επιτυχημένη θεωρείται από τους εμποροϋπαλλήλους η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, κατά της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Όχι μόνο ήταν μαζική η συμμετοχή των συναδέλφων τους στην 24η απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος ΟΙΥΕ και μεγάλη η ανταπόκριση στην πρωινή συγκέντρωση στην οδό Ερμού, αλλά και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες επέλεξαν να κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους, τη στιγμή που το καταναλωτικό κοινό απείχε από τις αγορές την πρώτη Κυριακή με ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα μετά την έναρξη των θερινών εκπτώσεων.

Οι παραπάνω λόγοι επιβεβαιώνουν την αρχική μας θέση ότι είναι ζημιογόνα τα αποτελέσματα από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές τονίζει στην Εφ.Συν ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ Δ. Καραγεωργόπουλος επισημαίνοντας ότι «τόσο ο εμπορικός κόσμος όσο και το καταναλωτικό κοινό έχουν κατανοήσει ότι δεν τους είναι ωφέλιμο το μέτρο. Πλέον η ίδια η αγορά έχει αυτορυθμιστεί με πολλούς καταστηματάρχες να απορρίπτουν το άνοιγμα τις Κυριακές. Είναι ξεκάθαρο ότι ανάμεσα στις επιπτώσεις της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, είναι η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με μισθούς πείνας και αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων αλλά και απώλειες θέσεων εργασίας από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

  • Σε γνωστούς εμπορικούς δρόμους μεγάλων πόλεων της χώρας με χαρακτηριστικότερα τα παραδείγματα της Αθήνας της Πάτρας και των Χανίων και με εξαίρεση τουριστικές περιοχές στη συντριπτική τους πλειονότητα τα καταστήματα έμειναν κλειστά από τους ιδιοκτήτες τους» σχολιάζει.

Επίσης στην πρωτεύουσα συμμετέχοντες στην κινητοποίηση άνοιξαν πανό έξω από μεγάλες αλυσίδες της Ερμού, μπλοκάροντας το άνοιγμά τους.

  • «Να πάρουμε πίσω τις κλεμμένες μας Κυριακές» ήταν ένα από τα συνθήματα. Εφόσον επιβεβαιώνεται η παταγώδης αποτυχία του μέτρου της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων το ερώτημα είναι εάν εν τέλει θα καταργηθεί «Είναι ανακόλουθη η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα προς απογοήτευση χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων» υπογραμμίζει ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Το μέτρο εκ των πραγμάτων πρέπει να καταργηθεί. «Οσο διατηρείται θα επιμένουμε σε κινητοποιήσεις. Το επόμενο κυριακάτικο άνοιγμα είναι για τον Νοέμβριο και έχουμε ήδη εστιάσει τις δυνάμεις μας εκεί ώστε να το αποτρέψουμε» συμπληρώνει.

13705216_10208917597070945_1407146522_n

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment