Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει την εταιρεία καθαριότητας «ΦΑΣΜΑ Α.Ε.»

Αθήνα, 2/7/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει, με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, τις απάνθρωπες και αντεργατικές πρακτικές της εταιρείας καθαριότητας «ΦΑΣΜΑ Α.Ε.», η οποία διατηρεί εργολαβική σύμβαση με το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Ο συμβολισμός δε της ύπαρξης τέτοιων φαινομένων στο νοσοκομείο που φέρει το όνομα του μεγάλου οραματιστή του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους πρέπει να απασχολήσει συνολικότερα όλο το εργατικό κίνημα και όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους.

Η εταιρεία έχει απλήρωτες εργαζόμενες εδώ και δυο μήνες. Παρόλα αυτά, εντελώς πραξικοπηματικά και παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία, προσπαθεί να επιβάλει στις εργαζόμενες, να υπογράψουν ότι τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα που τους οφείλει, προκειμένου να μπορέσει να πάρει μέρος ξανά σε διαγωνισμό και να αυξήσει κι άλλο τα κέρδη της, αδιαφορώντας για την επιβίωση των εργαζομένων της.

Η μια συναδέλφισσά μας, με την ανακοίνωση της απόλυσης, έπαθε εγκεφαλικό και η άλλη συναδέλφισσα μας, που έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, απολύθηκε κι αυτή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, που έχει υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρεία «ΦΑΣΜΑ Α.Ε.», να ελέγξει, ως οφείλει, τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας!!

Το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει άμεσα σε ελέγχους, να αυστηροποιήσει τις ποινές και να υποχρεώσει τις Διοικήσεις των νοσοκομείων να εφαρμόζουν την κείμενη εργατική νομοθεσία.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να πάρει άμεσα θέση  σχετικά με τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας των εργολαβικών εταιρειών στο χώρο ευθύνης του.

Η ΟΙΥΕ θα σταθεί δίπλα στις εργαζόμενες καθαρίστριες, με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο και θα τις στηρίξει ολόψυχα στον αγώνα τους, μαζί με το σωματείο τους!

 

Για την ΟΙΥΕ

Κοινοποίησε το: