ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!!

Αθήνα, 29/4/2013

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!!

 

Με απεργία γιορτάζουμε την εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης, στις θυσίες και τους αγώνες των εργαζομένων, που δεν θα υποταχθούν στις εντολές της αγοράς και στην απόφαση της Κυβέρνησης να μεταφερθεί η γιορτή των εργαζομένων, για να «παραχωρηθεί» μια αργία, που εκφυλίζει το νόημα της ημέρας, τη μνήμη και τις αξίες της εργατικής τάξης.

Ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς, μετά από τρία χρόνια συνεχούς περιστολής εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Τα μνημόνια λεηλατούν τις ζωές μας, τα δικαιώματά μας, τις κατακτήσεις μας, σπέρνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία και απόγνωση, δεν θα λεηλατήσουν όμως τη μνήμη μας και την αξιοπρέπεια μας, αλλά και το δικαίωμά μας να τιμούμε τις θυσίες της τάξης μας.

Οι αγώνες της εργατικής τάξης όλου του κόσμου, μέσα στην παγκόσμια οικονομική κρίση, οι εργαζόμενοι της Ευρώπης, καθώς και του Νότου, οφείλουν να βροντοφωνάξουν το σύνθημα: «Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση».

Στη χώρα μας, οι εργαζόμενοι δέχονται την πιο σκληρή και αδηφάγα επίθεση των δυνάμεων της εργοδοσίας και του κεφαλαίου. Τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν τελειωμό, οι μειώσεις μισθών, τα χαράτσια, η ανεργία, η σωρεία παραβιάσεων των εργατικών δικαιωμάτων, η διάλυση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε Μανωλάδα, όπου αντί για εργαζόμενους με δικαιώματα, κατοικούν δούλοι, υποτελείς στο φεουδάρχη.

Αυτή η Πρωτομαγιά οφείλει να γίνει η απαρχή μιας νέας περιόδου μαζικής αντίστασης και ενωτικών εργατικών αγώνων για να αποτινάξει η εργατική τάξη τους ζυγούς των μνημονίων, για να σταματήσουν να είναι οι εργαζόμενοι τα μοναδικά υποζύγια που πληρώνουν την κρίση και σηκώνουν τα βάρη της.

Να γίνει η αρχή για να σηκώσουν οι εργαζόμενοι ψηλά το κεφάλι και να αγωνιστούν, μαζί με όλα τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών για να ανατρέψουν τα μνημόνια που χρεοκοπούν τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία του λαού, ξεριζώνουν τους νέους και τις νέες από τη χώρα μας, ρημάζουν τη δημόσια περιουσία και την παραδίδουν στις πολυεθνικές, μετατρέπουν τη χώρα και τον λαό της σε εξαθλιωμένη ευρωπαϊκή αποικία.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ

 ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

 

Η Ομοσπονδία μας καλεί τους εργαζόμενους, να δώσουν μαζικό, ενωτικό, και δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση των συνδικάτων και με την παρουσία τους να σηματοδοτήσουν τη νέα αρχή της αντίστασης, απέναντι στα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης, τιμώντας με την παρουσία τους τους αγώνες ενός και παραπάνω αιώνα του εργατικού κινήματος, για Δημοκρατία, Ελευθερία, Ψωμί και Αξιοπρέπεια!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ

Για την ΟΙΥΕ

Κοινοποίησε το: