ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΥΕ ΜΕ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ – ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Αθήνα,  4/7/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΥΕ ΜΕ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ

 ΤΗΣ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ – ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ   

 

Αντιπροσωπεία της ΟΙΥΕ πραγματοποίησε σήμερα στη Βουλή συνάντηση με το Κ.Κ.Ε. για το ζήτημα του ανοίγματος των καταστημάτων κατά τις Κυριακές και Αργίες και την απελευθέρωση του ωραρίου, που προωθεί η Κυβέρνηση.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Κ.Κ.Ε.  πήραν μέρος ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της Κ.Ο. και της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και ο Γιώργος Σκιαδιώτης μέλος της Κ.Ε. και της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ.

Κατά τη συνάντηση, η ΟΙΥΕ ανέπτυξε διεξοδικά τις θέσεις της και κατέθεσε τεκμηριωμένο υπόμνημα  σχετικά το ζήτημα του Ωραρίου των καταστημάτων και τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για την απασχόληση, τις εργασιακές σχέσεις και τον κλάδο του Εμπορίου (ιδίως για τις μικρομεσαίες και  ελληνικές επιχειρήσεις) η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τέλος, η   ΟΙΥΕ  ζήτησε από το Κ.Κ.Ε.  να μη στηρίξει  στη Βουλή τη νομοθετική διάταξη που θα επιχειρήσει να φέρει το Υπουργείο Ανάπτυξης και να στηρίξει τον αγώνα ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση της Κυριακής – Αργίας και ανέπτυξαν τις πάγιες και σταθερές θέσεις του ΚΚΕ ενάντια στη θεσμοθέτηση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και της απελευθέρωσης του ωραρίου.

 

Για την ΟΙΥΕ

Κοινοποίησε το: