ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

οιυε

Αθήνα 16.1.2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΥΠΕΡ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

 

Έπεσαν οι μάσκες, κατά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό  Θ. Σκορδά, με θέμα τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στη βάση της γνωστής πρότασης της Κυβέρνησης για ελεύθερο άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι 250 τ.μ. όλες τις Κυριακές του έτους και 7 Κυριακές για όλους.

Ο Υπουργός έδωσε τα διαπιστευτήρια του στα συγκεκριμένα μεγάλα και πολυεθνικά συμφέροντα, τα οποία ήταν μάλιστα παρόντα κατά τη σύσκεψη (ΣΕΛΠΕ και Lamda Development – Mall), με εγγυητή μάλιστα και τον πανταχού παρόντα, πλην όμως  «αναρμόδιο» για θέματα εμπορίου ΣΕΒ!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ το Υπουργείο της δήθεν «Ανάπτυξης», δηλαδή  των 1.5 εκατ. ανέργων και των χιλιάδων μαζικών λουκέτων στο Εμπόριο, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του εργαζόμενους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που εκπροσωπούν το 95% των επιχειρήσεων και απασχολούν πάνω από 70% των μισθωτών, δίνει «γη και ύδωρ» στα μεγάλα εμπορικά συμφέροντα.

Γνωστοί και μη εξαιρετέοι εκπρόσωποι επιχειρήσεων, οι οποίοι μέσα σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης και ακραίας φτώχειας που έχει ρίξει την κατανάλωση δεκαετίες πίσω, ονειρεύονται – δια της πλήρους απελευθέρωσης του Ωραρίου και της Κυριακής –  το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων, την ανακατανομή του εναπομείναντος τζίρου σε όφελός τους και την ολιγοπώληση της αγοράς.

Σε ρόλο εκτελεστή των επιθυμιών τους, η μνημονιακή κυβέρνηση της σκληρής λιτότητας, της ανεξέλεγκτης ανεργίας και της οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η ΟΙΥΕ δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι η απελευθέρωση του Ωραρίου δεν θα περάσει.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις στο Εμπόριο, όπως άλλωστε το έχουμε κάνει και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία κατά το παρελθόν: ας θυμηθούν οι μνημονιακοί Υπουργοί την περίοδο 1990-1993  αλλά και το 1996 που επιχειρήθηκε η απελευθέρωση της Κυριακής και η λειτουργία των καταστημάτων τα Σάββατα ως τις 10.00 τη νύχτα).

Η ΟΙΥΕ, εκτός άλλων, θα αναλάβει και πρωτοβουλία συνεργασίας και συντονισμού με τις οργανώσεις των μικρομεσαίων εμπόρων (ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ), ενάντια στην επαπειλούμενη οριστική καταστροφή του κλάδου, που θα συμβεί εάν καταργηθεί η Κυριακή αργία !!!!

Για την  ΟΙΥΕ

Κοινοποίησε το: