ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Αθήνα 28/7/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26.7.2023 μεταξύ της Ομοσπονδίας μας και των εργοδοτικών οργανώσεων του Εμπορίου (ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) με σκοπό τη σύναψη της Εθνικής Κλαδικής Σ.Σ.Ε.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, οι εκπρόσωποι της ΟΙΥΕ ανέπτυξαν με τεκμηριωμένο τρόπο περίγραμμα αιτημάτων των εργαζομένων του κλάδου για την Σ.Σ.Ε.

Η Ομοσπονδία μας, λαμβάνοντας πλήρως υπόψη, τις επιμέρους διαφοροποιήσεις του κλάδου και των επιχειρήσεων του, αλλά και την οικονομική συγκυρία όπου η ακρίβεια και ο πληθωρισμός έχουν περιορίσει δραστικά το εισόδημα των εργαζομένων, καθώς και τις οικονομικές δυνατότητες στον κλάδο ανέπτυξε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο για την ΣΣΕ με σκοπό αυτή, να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες της περιόδου για  αξιοπρεπή εργασία. Η ΟΙΥΕ εμμένει  από τη μεριά της, ότι οι ΣΣΕ αποτελούν το ύψιστο θεσμικό σύμφωνο για την προστασία της εργασίας σε κάθε κλάδο.

Κοινό συμπέρασμα  και αυτής της συνάντησης  είναι η αναγκαιότητα ύπαρξης ΣΣΕ, που θα ρυθμίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στο εμπόριο. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν επι των αιτημάτων, που έθεσε η Ομοσπονδία.

Σε κάθε περίπτωση, η ΟΙΥΕ  και τα σωματεία – μέλη της συνεχίζουν τη συλλογική  διεκδίκηση για την επίτευξη κλαδικής Σ.Σ.Ε στο εμπόριο, ικανή να απαντά στις ανάγκες της εποχής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΥΕ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment