Δελτίο Τύπου ΟΙΥΕ: Για την εγκληματική ενέργεια με θύμα εργαζόμενο σεκιούριτι, στον Ασπρόπυργο. Η ζωή των εργαζομένων, στον βωμό της παντελούς έλλειψης μέτρων προστασίας και ασφάλειας.

Αθήνα, 17/7/2023

Η εγκληματική ενέργεια που είχε τελικά σαν αποτέλεσμα το θάνατο του συναδέλφου μας εργαζομένου σεκιούριτι στον Ασπρόπυργο κατά η διάρκεια της μοναχικής του περιπολίας από μέλη συμμορίας, όπως περιγράφουν τα σάιτ σήμερα, αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την τραγική έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της εργοδοσίας, η οποία με την ανοχή και την αδιαφορία της Πολιτείας, θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων που αγωνίζονται να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο.

Σε ένα ακόμα περιστατικό, οι ευθύνες είναι εξόφθαλμες. Οι περιπολίες χωρίς δεύτερο άτομο στο όχημα, το οποίο με τη σειρά του δε διέθετε ούτε μπουτόν συναγερμού (κουμπί πανικού), είναι αιτία της έκθεσης σε κίνδυνο, επικίνδυνο για την ζωή των εργαζομένων στην φύλαξη.

Τελικά, ο αγώνας για ένα μεροκάματο αποδεικνύεται θανάσιμη αποστολή.

Ολοι μας γνωρίζουμε, ότι οι εργαζόμενοι φύλακες και ειδικά όσοι κάνουν νυχτερινές βάρδιες, στατικές ή εποχούμενες, είναι εκτεθειμένοι σε κάθε είδους κίνδυνο και εγκληματικές ενέργειες. Κι όμως εργοδότες και κυβέρνηση αδιαφορούν παντελώς!

Ζητάμε την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συντελέστηκε το έγκλημα σε βάρος του εργαζόμενου, την απόδοση ευθυνών καθώς και την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας για την τήρηση στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας και προστασίας της ζωής των εργαζομένων στον κλάδο.

Θεσμοθέτηση δύο φυλάκων σε περίπολα και υποχρεωτικό εξοπλισμό, μπουτόν συναγερμού, σε όλες τις φυλάξεις.

Ως Εδώ !

Για την ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [481.75 KB]

 

 

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment