Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου ΟΙΥΕ: Να χορηγηθεί άμεσα η ειδική εκλογική αποζημίωση στις σχολικές καθαρίστριες. Πρωτοβουλία της ΟΙΥΕ, για συνάντηση με ΚΕΔΕ.

Αθήνα,  5/5/2023

 

Η ΟΙΥΕ εκπροσωπώντας τις σχολικές καθαρίστριες της χώρας, απέστειλε χθες επιστολή προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο δίκαιο και απολύτως λογικό αίτημα των εργαζομένων,  να τους χορηγηθεί η έκτακτη εκλογική αποζημίωση, που θεσμικά προβλέπεται για τους εργαζομένους των Δήμων που θα εμπλακούν στη διαδικασία των εθνικών εκλογών. Υποχρέωση των Δήμων είναι να σέβεται τους εργαζομένους στην σχολική καθαριότητα κατά την παράδοση των αιθουσών στην σχολική κοινότητα.

Οι εργαζόμενες θα κληθούν να εργαστούν εκτάκτως, εντατικά και εκτός των καθηκόντων τους, ώστε με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, τα Σχολεία των παιδιών μας να παραδοθούν μέσα σε λίγες ώρες, τόσο καθαρά όσο και ασφαλή προς χρήση της σχολικής κοινότητας.

Μετά την προκλητική άρνηση του Μ. Βορίδη ως Υπ. Εσωτερικών, η σημερινή υπηρεσιακή ηγεσία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλουν να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα. Οι δημοτικές αρχές πρέπει να συνδράμουν αποφασιστικά και να αποδοθεί ο σεβασμός και η δικαιοσύνη στον πολύπαθο κλάδο των σχολικών καθαριστριών.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [307.58 KB]

 

 

 

 

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment