Δελτίο Τύπου ΟΙΥΕ: Εκφράζουμε την οδύνη μας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Αθήνα, 2/3/2023

Η ΟΙΥΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και την αλληλεγγύη της  στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Το πρωτοφανές δυστύχημα στην Ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων ήταν προδιαγεγραμμένο και προήλθε από την προκλητική αδιαφορία των «υπεύθυνων» αρχών στις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και προειδοποιήσεις των σιδηροδρομικών συνδικάτων.

Με τις προσπάθειες να αποδοθεί η τραγωδία σε «ανθρώπινο λάθος», το πανελλήνιο πένθος θα μετατραπεί σε αγανάκτηση και οργή απέναντι στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων και τις πολιτικές που οδήγησαν σε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο υπό κατάρρευση με την χρόνια και συνεχή υποτίμηση και ανυπαρξία τεχνικών εργαλείων ασφάλειας.

Η απόδοση των αντικειμενικών ευθυνών πρέπει να είναι άμεση και η αποκατάσταση των σιδηροδρομικών υποδομών επιβάλει την επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα τους.

Καλούμε όλα τα Σωματεία μέλη μας στην κινητοποίηση και συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 2 Μάρτη το απόγευμα στα γραφεία της εταιρείας Hellenic Train στις 18,00 μ.μ.

Να σταματήσουν τώρα τα δικαστήρια τις αποφάσεις κατά των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και των συνδικάτων τους.

 

Για την ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment