Δελτίο Τύπου – Ανακοίνωση ΟΙΥΕ: Συνάντηση της ΟΙΥΕ με ΣΕΒ και ΓΣΕΒΕΕ, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των υπαλλήλων Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών επιχειρήσεων.

Αθήνα, 18/01/2023

 

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 17/1/2023 στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, η πρώτη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας, και των αντίστοιχων εργοδοτικών οργανώσεων ΣΕΒ και ΓΣΕΒΕΕ.
Το αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η έναρξη διαπραγμάτευσης για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών επιχειρήσεων.

Κατά τη συνάντηση, από την μεριά μας διατυπώθηκε η αναγκαιότητα υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων, οι οποίες αποτελούν δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους, και δη τους έχοντες πολλά έτη προσφοράς εργασίας, ενώ παράλληλα αναδείχτηκαν, παραστατικά, οι οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην μακρά περίοδο της μεγάλης ακρίβειας.

Από την μεριά του ΣΕΒ και της ΓΣΕΒΕΕ, δεν διατυπώθηκαν αρνητικές διαθέσεις και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος με προτάσεις και στοιχεία, τα οποία κρίνονται αναγκαία για την πρόοδο του διαλόγου, εξαιτίας της υπερδεκαετής απουσίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μας.

 

 

Για την ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

 

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment