Δελτίο Τύπου – Ανακοίνωση: Πολυτεχνείο 2022.

Αθήνα, 16/11/2022

Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου και συμμετέχουμε στον τριήμερο εορτασμό της 17ης Νοέμβρη, για να διατηρήσουμε ζωντανό το διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα των αγώνων του ελληνικού λαού για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Δίνουμε το παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης και συνεχίζουμε τον αγώνα για την δημοκρατία και την ευημερία στη χώρα μας, για την προστασία των πολιτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, την υπεράσπιση των συνταγματικών ελευθεριών και κατακτήσεων.

Η  Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και τα σωματεία της, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, διατρανώνουμε μαζικά, μαχητικά και ειρηνικά τα ιδανικά της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου του ‘73, αποκορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα, δεν ήταν απλά ένα αποφασιστικό χτύπημα στη χούντα, αλλά και απαρχή διεύρυνσης των δημοκρατικών και λαϊκών κατακτήσεων με αγώνες που συνεχίζονται ως σήμερα, που βιώνουμε μια εποχή βαθιάς κρίσης, λιτότητας, και περιστολής του κοινωνικού κράτους.

Διαδηλώνουμε την απαίτησή μας για ειρήνη, στο δρόμο της αντίστασης των φοιτητών και εργαζομένων στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους. Μετά τη δυναμική λαϊκή κινητοποίηση στη γενική Απεργία της 9ης Νοέμβρη, κλιμακώνουμε τις διεκδικήσεις μας για αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ, δημόσια παιδεία και υγεία, φθηνή ενέργεια και τρόφιμα, ενάντια στον πόλεμο και την ύφεση.

Η δικαίωση των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, περνά μέσα από τους δικούς μας αγώνες για τη διασφάλιση της Δημοκρατίας,  αξιοπρεπούς διαβίωσης των λαϊκών στρωμάτων, σταθερή δουλειά για όλους με ασφαλείς συνθήκες, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και κράτος πρόνοιας.

Για την ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

 

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment