ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. & ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ. ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ & ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΠΟ ΤΟ2012.

 

Αθήνα, 25.5.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. & ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

ΤOY ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟY, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ & ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012

Η ΟΥΙΕ στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών και καταγγέλλει τις πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις του Δ.Σ. της Εταιρίας Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (ΑΤΗΕΧ), που παραβιάζει τη νομιμότητα, κανονισμούς και πρακτικές δεκαετιών, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μεγαλοστελεχών σε βάρος των εργαζομένων. Σημαντικές εργασιακές ρυθμίσεις που αφορούν μισθολογικές αποδοχές, και δεν εμπίπτουν στο εταιρικό αλλά στο εργατικό δίκαιο, κατατίθενται στην προς ψήφιση Πολιτική Αποδοχών από την 21η Γ.Σ. των μετόχων της 2ας Ιουνίου!

Πλουσιοπάροχα πακέτα αποχώρησης – έξτρα αποζημιώσεις αποκλειστικά για τα ανώτερα/ανώτατα διευθυντικά στελέχη και μέλη του Δ.Σ (αμοιβές 24ων μηνών), ενώ οι μισθοί των εργαζομένων παραμένουν καθηλωμένοι σε πολύ χαμηλά επίπεδα μετά από δύο συνεχείς μειώσεις από το 2012! Αυτές οι παράτυπες ρυθμίσεις εργασιακών θεμάτων όπως ο τρόπος προσδιορισμού των μισθών, το καθεστώς απολύσεων, η θέσπιση προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, αξιολόγησης απόδοσης κ.ά. που δεν αφορούν τη Γ.Σ. των μετόχων της ΕΧΑΕ, συμπληρώνονται από «απίθανες διατάξεις» συμβάσεων αορίστου χρόνου για διευθύνοντες συμβούλους – μέλη του ΔΣ.

Η ΟΥΙΕ εμμένει σθεναρά  και στηρίζει τα σωματεία μέλη της  στις πάγιες διεκδικήσεις για τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπως διεκδικούν χρόνια τώρα και οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΕΧΑΕ. Η Ομοσπονδία μας είναι αρωγός στις προσπάθειες και ενέργειες που προβαίνει το Σωματείο-μέλος μας, με τις ενημερώσεις/καταγγελίες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Αρχών/Υπουργείων κ.α. και στις νομικές ενέργειες που θα κινηθεί άμεσα το Σωματείο , καθώς και στην προσφυγή στον ΟΜΕΔ για το σύνολο των εργασιακών θεμάτων.

Για την ΟΙΥΕ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment