ΔΤ ΟΙΥΕ για ΓΕΜΗΣΟΕ. Για την εκδίκαση της προσφυγής των συνδικάτων, ενάντια στο μητρώο – φακέλωμα των συνδικάτων, του Νόμου Χατζηδάκη.

Αθήνα,  9/5/2022

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ – «ΦΑΚΕΛΩΜΑ» ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ (ΓΕΜΗΣΟΕ)

 

ΤΡΙΤΗ 10/5/2022 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣτΕ

(ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 47-49 & ΩΡΑ 09.30 π.μ.)

 

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) στηρίζει και καλεί τα σωματεία – μέλη της να συμμετάσχουν με δυναμική παρουσία στην αυριανή 3ωρη (9 πμ με 12 μμ) στάση εργασίας για την Αθήνα, που έχει προκηρυχθεί από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), για την εκδίκαση της προσφυγής του ΕΚΑ και του σωματίου μέλους μας ACS COURIER,  ενάντια στην απαράδεκτη, αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική επικείμενη εφαρμογή του Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΓΕΜΗΣΟΕ), που θεσμοθέτησε ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη (Ν. 4808/2021).

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, με πρόσχημα δήθεν τη «διαφάνεια»,  συνιστά στην ουσία «φακέλωμα» των συνδικάτων και των μελών τους, θυμίζοντας τις πρακτικές του μεταμφυλιακού κράτους. Θεσμοθετεί τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο της συνδικαλιστικής δράσης, καταστρατηγεί κατάφωρα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται ελεύθερα στα σωματεία τους, αποδομεί την προστασία των προσωπικών και άλλων δεδομένων από το εργοδοτικό φακέλωμα, απαγορεύει τη δυνατότητά τους να προχωρούν σε συλλογικές διαπραγματεύσεις εάν δεν έχουν εγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ!

Καλούμε τα σωματεία – μέλη μας και τους εργαζόμενους της Αθήνας, να δώσουν δυναμικό παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας αύριο 10/5/2022 (Πανεπιστημίου 47-49) και ώρα 9.30 π.μ.

Για την ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment