ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ 2022

 

Αθήνα, 29/3/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), καλεί τα σωματεία – μέλη της και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρόν στη μεγάλη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 6 Απριλίου.

Η πανδημική κρίση του Covid -19 ήρθε να προστεθεί στην δεκαετή οικονομική κρίση των Μνημονίων. Εδώ και 12 χρόνια οι εργαζόμενοι έχουν εξοντωθεί όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά κυρίως οικονομικά από τις ακολουθούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές: οι μισθοί μας έχουν εξαερωθεί, το εργατικό εισόδημα έχει τσακιστεί από την έμμεση και άμεση φορολογία, οι συλλογικές μας συμβάσεις έχουν καταργηθεί στην πράξη, κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών έχουν εξαφανιστεί.

Σε αυτή το δυστοπικό τοπίο, προστίθεται σήμερα ο ψηλός πληθωρισμός, η ανεξέλεγκτη ακρίβεια βασικών προϊόντων διαβίωσης: στη θέρμανση, στο ρεύμα, στα βασικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η κερδοσκοπία έκανε ξανά την εμφάνισή της, παραμένοντας ανεξέλεκτη και ατιμώρητη από μια Κυβέρνηση που όχι μόνο λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό της, αλλά αντίθετα δείχνει να υποστηρίζει ακόμα και τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Πάνω σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και ο πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης για τα σχέδια των λίγων ισχυρών, ο οποίος εντείνει όλα τα παραπάνω φαινόμενα.

Η κυβερνητική πολιτική αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι δεν αναγνωρίζει τα οξυμένα προβλήματα της κοινωνίας, αδιαφορεί για την αγοραστική δύναμη των μισθών, αφήνει τις τιμές στα βασικά αγαθά για την διαβίωση ανεξέλεγκτες και επιλέγει να εφαρμόζει τη γνωστή φοροληστρική πολιτική των χαμηλών εισοδημάτων  δια μέσου των έμμεσων φόρων του ΦΠΑ και του φόρου καυσίμων. Οδηγεί στην ισοπέδωση των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων.

Συνάδελφοι,

Ο μοναδικός δρόμος που μας μένει, είναι να οργανώσουμε και να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην επιτυχία του αγώνα με στόχο την επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, να επανακτήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα που έχουν χαθεί.

Στην Πανεργατική Απεργία στις 6 Απρίλη δίνουμε τη μάχη για:

  • Κατώτατο μισθό 751 Ευρώ και την επαναφορά της ευθύνης καθορισμού του μέσα από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ)
  • Επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων και της υποχρεωτικότητάς του στο Εμπόριο και στις υπηρεσίες.
  • Κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Κατοχύρωση του 5νθήμερου, 8ωρου, 40ωρου συνεχούς εργασίας.
  • Επαναφορά του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενδυνάμωση και θωράκιση του ρόλου του ΣΕΠΕ και του ΟΜΕΔ.

Διεκδικούμε αγωνιστικά:

  • Δραστική μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες και γενικά μεγάλη μείωση στα είδη πρώτης ανάγκης.
  • Γεναία ύξηση του αφορολόγητου των μισθωτών.
  • Ουσιαστική μείωση των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών και των κατασχέσεις λογαριασμών μισθοδοσίας εργαζομένων.

Τέλος, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και για την υπεράσπιση του ΕΣΥ, της ενδυνάμωσής του με προλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εναντιωνόμαστε στη συνεχή του απαξίωση και υποβάθμιση από την Κυβέρνηση, που έχει ολέθριες συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ 2022 ΠΑΝΤΟΥ:

ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ (ΩΡΑ 11.00 π.μ.)

Για την ΟΙΥΕ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment