Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου ΟΙΥΕ, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αθήνα,  16/11/2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΥΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη 1973, ήταν η κορύφωση μιας πορείας αντίστασης του Λαού, ενάντια στην χούντα, στην οποία οι φοιτητές, μαζί με την εργαζόμενη νέα γενιά καθώς και τους εργαζόμενους, όρθωσαν σθεναρά το ανάστημά τους, ενάντια στην δικτατορία.

Η εξέγερση συμπύκνωσε τους πόθους για δημοκρατία και λευτεριά ενός βασανισμένου Λαού, ο οποίος για σχεδόν τριάντα χρόνια έβλεπε να του στερούν το «Ψωμί», την «Παιδεία», και την «Ελευθερία».

Αυτές οι τρείς λέξεις, συνεχίζουν να είναι επίκαιρες και σήμερα. Αποκτούν στις μέρες μας, ιδιαίτερη σημασία, όπου τα εργασιακά δικαιώματα, η συνδικαλιστική δράση και οι λαϊκές κατακτήσεις, βρίσκονται υπό διωγμό, από μια σκληρά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντας μιας στενής ολιγαρχίας, και έχει βάλει στην κλίνη του Προκρούστη, το δικαίωμα στην εργασία, στον αξιοπρεπή μισθό, στην παιδεία, στην υγεία.

Ο αγώνας πρέπει και, οφείλει να συνεχιστεί:

 

  • Για να μπει φραγμός και να πούμε «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ», σε όσους επιβουλεύονται την Δημοκρατία, τις ΣΣΕ, και την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων.
  • Για να ανασυγκροτηθεί το Κοινωνικό Κράτος, σε Ελλάδα και Ευρώπη.
  • Για να ηττηθεί η ακροδεξιά και τα νεοφασιστικά μορφώματα.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, να διατρανώσουν σε όλη την χώρα, μαζικά, μαχητικά και ειρηνικά, την απαίτησή τους για περισσότερη Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και, Αξιοπρέπεια.

Αταλάντευτα και ανυποχώρητα, να δώσουν το παρόν στην αυριανή μέρα μνήμης, τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Για την ΟΙΥΕ

 

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

 

 

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment