Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου ΟΙΥΕ: Η ΟΙΥΕ στο πλευρό των καθαριστριών Αιγίου.

Αθήνα, 4/10/2021

 

Η ΟΙΥΕ στηρίζει το Σωματείο Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, το οποίο με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον Δήμαρχο για αυταρχική και εκδικητική συμπεριφορά έναντι των καθαριστριών σχολικών μονάδων.

Ο Δήμαρχος κάνει κατάχρηση του «δικαιώματος» μετακινήσεων των εργαζομένων σε σχολικές μονάδες, εμπλουτίζοντας τα εργαλεία του εκβιασμού των εργαζομένων.

Μετά τις νομοθετικές παρεμβάσεις και εγκυκλίους των Θεοδωρικάκου και Βορίδη, όπου ο πρώτος εγκαθίδρυσε την επισφάλεια στον κλάδο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ο δεύτερος συμπλήρωσε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης, ολοκληρώνοντας ένα σχέδιο ευέλικτης και ανασφαλούς εργασίας, δίνοντας στους δημάρχους την δυνατότητα να εξοντώνουν κυριολεκτικά τους εργαζόμενους του κλάδου,   που αποδεικνύεται καθημερινά πόσος σημαντικός είναι ο ρόλος τους σ΄ αυτή την περίοδο που ζούμε.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να αγωνιστούν για σταθερή και πλήρη εργασία για όλους. Να μην επιτρέψουν εκδικητικές συμπεριφορές από τους Δημάρχους. Να δώσουν πραγματικό αγώνα για να αποτρέψουν τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη τους.

Καλούμε τον Δήμαρχο να σεβαστεί τους εργαζόμενους και να σταματήσει τώρα τις μετακινήσεις.

 

 

Για την ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment