Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου ΟΙΥΕ: Όχι στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, την Κυριακή 23 Μαίου 2021. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της ΟΙΥΕ, την Κυριακή ώρα 11.00 στο Σύνταγμα.

Αθήνα, 20/5/2021

 

Η Κυριακή 23 Μάη είναι άλλη μια Κυριακή που θα βρει τους εμποροϋπάλληλους όλης της χώρας στη δουλειά, καθώς η κυβέρνηση έκανε «δώρο» στις επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο και τα σούπερ μάρκετ να λειτουργήσουν  «κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης» τις Κυριακές 16 και 23 Μάη.

Η κυβέρνηση, που με τις επιλογές της άφησε ουσιαστικά απροστάτευτους τους εργαζομένους τόσο εργασιακά από την απόλυση ή τη δυσμενή μεταβολή των όρων απασχόλησης, όσο και υγειονομικά, με τα αλλοπρόσαλλα και διάτρητα πρωτόκολλα που αλλάζουν κατά το δοκούν.

Την ίδια στιγμή φτωχοποίησε τους εργαζόμενους με το ειδικό επίδομα των 534 ευρώ, αλλά και το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που μειώθηκε ο μισθός κατά 30%.

Έρχεται τώρα να δώσει με κυνισμό τη χαριστική βολή στη μοναδική μέρα ανάπαυσης, εξισώνοντας την Κυριακή με τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας. Επιχειρώντας να σχετικοποιήσει τον χαρακτήρα της αργίας και τις πολλαπλές σημασίες που η ίδια η λέξη αργία έχει στον πυρήνα της. Την ίδια στιγμή καταθέτει ν/σ που καταργεί το 8ωρο, την Κυριακή Αργία, το δικαίωμα της επαναπρόσληψης και σειρά εργασιακών δικαιωμάτων.

Η επταήμερη λειτουργία των καταστημάτων αποτελεί σταθερή επιδίωξη τα τελευταία χρόνια των μεγάλων αλυσίδων και πολυεθνικών, η υλοποίηση της οποίας προσέκρουε στην αντίδραση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων εμπόρων. Η επταήμερη λειτουργία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό των εργαζομένων των μικρό- μεσαίων επιχειρήσεων.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας και τα εργατικά κέντρα της χώρας να αντιδράσουν δυναμικά με απεγιακές κινητοποιήσεις και να συνεπικουρήσουν στη μακρόχρονη μάχη που δίνει η ΟΙΥΕ και τα σωματεία μέλη της για την Κυριακή Αργία.

Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων περνάει και από το χέρι του καταναλωτή. Kαλούμε το καταναλωτικό κοινό να σταθεί στο πλάι των εργαζομένων στο εμπόριο, απέναντι στο κυβερνητικό σχέδιο ισοπέδωσης της οικονομικής καταστροφής και των ζωών μας.

 

ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΤΑΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

 

Για την ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [242.28 KB]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment