Δελτίο Τύπου Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΟΙΥΕ, ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Πειραιάς  14/5/2021

 

Δελτίο τύπου

 

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΊΑ 16/05/2021 ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΊΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά προκηρύσσει 24ωρη απεργία στο κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 16 Μαίου. Δεν ξεπουλάμε τις Κυριακές μας για την κερδοφορίας τους. Η Κυριακή αργία ανήκει στην εργατική τάξη.

Κυβέρνηση και εργοδοσία επιθυμούν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τις Κυριακές. Ανοίγουν κατ΄ εξαίρεση τα καταστήματα στις 16 και 23 Μαίου, προκειμένου όπως λένε τα τονώσουν την αγορά. Παράλληλα, με το νομοσχέδιο – έκτρωμα το οποίο κατέθεσαν σε δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη απελευθερώνει το άνοιγμα την Κυριακή και σε άλλους κλάδους πέρα από το εμπόριο.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση, που νομιμοποίησε τη δουλειά 32 Κυριακές τον χρόνο για το εμπόριο, η ΝΔ χτυπά αδυσώπητα την κυριακάτικη αργία, τη μοναδική μέρα που μένει ελεύθερη στην εργατική οικογένεια.

Καλούμε τα σωματεία μέλη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά να κάνουν υπόθεση τους την επιτυχία της απεργίας στις 16 Μαίου. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η επίθεση στα δικαιώματα μας, στο ωράριο μας , στις Κυριακές και τις Αργίες είναι βαρέλι δίχως πάτο και η μόνη επιλογή που έχουμε είναι η η οργάνωση της πάλη μας για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας, τη νομοθετική κατοχύρωση της, για ανθρώπινα ωράρια εργασίας και τη κάλυψη των αναγκών μας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment