Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου ΟΙΥΕ: Ο ΣΕΛΠΕ πάνω από τον νόμο, και την εκτελεστική εξουσία.

Αθήνα, 13/5/2021

 

Απαράδεκτη, παράνομη η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή κατ’ εντολή του ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος).

Με ενέργειες του ΣΕΛΠΕ ετοιμάζονται να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 16 Μαΐου, χωρίς κανένας νόμος να επιτρέπει τη λειτουργία τους.

Ο ΣΕΛΠΕ αποφασίζει, ο Υπουργός εκτελεί(!!) λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις Κυριακές, για το φωτογραφικό νόμο του Δεκεμβρίου 2019, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη τύπου του Υπουργού Εργασίας και την κατάθεση του νομοσχεδίου – τερατούργημα που ξηλώνει την Κυριακή Αργία, το 8ωρο και όλα τα εργατικά δικαιώματα.

Σήμερα ο ΣΕΛΠΕ καλεί τα μέλη του να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους, θέλοντας να γίνει πρωτεργάτης στο ξήλωμα κάθε εργασιακού δικαιώματος, κάθε έννοιας κοινωνικής ευθύνης, σταθερός στη στάση του για ισοπέδωση των εργαζομένων, της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Σε περίπτωση υλοποίησης του σχεδίου αυτού για την Κυριακή 16 Μαΐου:

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας και τα εργατικά κέντρα της χώρας να κηρύξουν 24ωρη απεργία, λόγω της γνωστής αδυναμίας της ΟΙΥΕ, να συνεπικουρήσουν στη μακρόχρονη μάχη που δίνει η ΟΙΥΕ και τα σωματεία μέλη της για την Κυριακή Αργία.

Καλούμε επίσης, τους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη στις ορέξεις των μεγάλων αλυσίδων και των πολυεθνικών για την κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

 

Για την ΟΙΥΕ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [561.41 KB]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment