Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου ΟΙΥΕ: Να μην επιτραπούν οι εργοδοτικοί εκβιασμοί, για λήψη κανονικής ή άνευ αποδοχών άδειας.

Αθήνα, 26/3/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χιλιάδες εργαζόμενοι των εταιρειών παροχής υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας εκβιάζονται από τους εργοδότες τους, για να λάβουν κανονική άδεια ή άδεια άνευ αποδοχών.

Μετά την απόφαση των αρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, που εκδόθηκε στις 2 Μαρτίου, όπου απέκλειε τη δυνατότητα ένταξης σε καθεστώς αναστολής για τον Μάρτιο στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, οι οποίες έκαναν το 2020 τζίρο ίσο ή μεγαλύτερο από το 2019, οι εργοδότες επιδίδονται σε ωμούς εκβιασμούς στους εργαζόμενους τους μετά την παραπάνω απόφαση.

Οι εργαζόμενοι αυτοί γίνονται βορά στην εργοδοτική αυθαιρεσία, που χαρακτηρίζει κύρια τους κλάδους αυτούς, αστήριχτοι και απροστάτευτοι.

Έρχονται να προστεθούν στο υποσύνολο των αθέατων, αστήριχτων και απροστάτευτων εργαζομένων των τουριστικών γραφείων, με συνθήκες εποχικότητας και των προωθητικών εταιρειών.

Καλούμε το Υπουργείο να πάρει άμεσα μέτρα να σταματήσουν οι  εργοδοτικοί εκβιασμοί, να δώσει λύση και προστασία στους εργαζόμενους.

Να δώσει εντολή στις Επιθεωρήσεις Εργασίας να διενεργήσουν ελέγχους στις επιχειρήσεις αυτές,  ώστε να μην επιτραπούν οι παράνομες αυτές πρακτικές των αναγκαστικών αδειών ή αδειών άνευ αποδοχών.

Η παραπάνω πρακτική ισοδυναμεί με άρνηση αποδοχής εργασίας από τους εργοδότες, γεγονός που τους καθιστά υπερήμερους.

Να μην μείνει ούτε ένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα στην δύσκολη μακρά περίοδο που βιώνουμε.

Κανένας εργαζόμενος χωρίς προστασία των όρων και θέσεων εργασίας, οικονομική στήριξη και ασφαλή εργασία.

Να δοθεί λύση εδώ και τώρα!

 

Για την ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [324.07 KB]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment