Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου ΟΙΥΕ: Δεν είναι αθώοι – Οι Ναζί στην φυλακή.

Αθήνα, 6/10/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από 5,5 χρόνια, η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε. Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου. Στις 11 π.μ. της ίδιας ημέρας, κάθε προοδευτικός και δημοκρατικός πολίτης οφείλει να παρευρεθεί στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, απαιτώντας την καταδίκη και τιμωρία όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών της εγκληματικής οργάνωσης.

Η καταδίκη των κατηγορουμένων θα αποτελέσει την ελάχιστη δικαίωση των θυμάτων, των οικογενειών και των φίλων τους. Θα αποτελέσει νίκη της Δημοκρατίας απέναντι στον χειρότερο εχθρό της, τον φορέα μιας μισάνθρωπης και αντικοινωνικής ιδεοληψίας που εγκληματούσε οργανωμένα και συστηματικά για ολόκληρες δεκαετίες. Μια ενδεχόμενη καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης δεν σημαίνει ταυτόχρονα όμως και το τέλος της φασιστικής απειλής.

Ο αγώνας απέναντι στον φασισμό συνεχίζεται καθημερινά, σε κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής. Οι εργαζόμενοι της χώρας θα συνεχίσουμε την πάλη για να απομονωθεί κάθε φασιστική, ρατσιστική φωνή και δράση. Να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός αντιφασιστικού μετώπου που θα δημιουργήσει τις βάσεις για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, για έναν κόσμο που να μας χωράει όλους και όλες, χωρίς φασισμό και ρατσιστικό μίσος.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 στις 11 π.μ. συμμετέχουμε όλοι και όλες στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως 14).

Για διευκόλυνση των εργαζομένων τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά έχουν εξαγγείλει 4ωρη στάση εργασίας, 11.00-15.00 & 10.00-14.00 αντίστοιχα.

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ- ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Για την ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [417.46 KB]

 

 

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment