Δελτίο τύπου ΟΙΥΕ για παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις στα Ελληνικά Χρηματιστήρια.

Αθήνα, 8/7/2020

 

Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε., η οποία προχώρησε σε απολύσεις, περιφρονώντας και καταπατώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα, ιδιαίτερα σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία για τους εργαζόμενους εξ΄ αιτίας της αναδυόμενης οικονομικής ύφεσης.

Όπως αναφέρει το Σωματείο, η διοίκηση του Χρηματιστηρίου αγνοεί επιδεικτικά ακόμη και τον μονομερώς υπογεγραμμένο Κανονισμό Εργασίας και αρνείται πεισματικά τον διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ, μία κερδοφόρα εταιρία, όπου δρομολογεί αντλήσεις κεφαλαίων της τάξης των 800 εκ. ευρώ, -όπως αναφέρει το Σωματείο- ενώ διασφάλισε την απρόσκοπτη λειτουργία της εν μέσω πανδημίας, χάρη στην αυτοθυσία, το αίσθημα ευθύνης και την αυταπάρνηση των εργαζομένων της, κάνει την κρίση ευκαιρία, για μεγαλύτερη κερδοφορία εις βάρος των εργαζομένων της.

Η ΟΙΥΕ δηλώνει, με τον πιο σαφή τρόπο, πως βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων εργαζομένων, τους παρέχει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα τους και καλεί την Διοίκηση να ανακαλέσει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις.

 

Για την ΟΙΥΕ

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [122.68 KB]

 

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment