Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου ΟΙΥΕ: Ανακούφιση για τους 230 εργαζόμενους της επιχείρησης “Χαρμάνης”

Προσωρινή ανακούφιση για τους 230 εργαζόμενους της επιχείρησης «ΧΑΡΜΑΝΗΣ», οι οποίοι μετά από μεγάλη περιπέτεια εντάσσονται στο επίδομα των 800 ευρώ. Οι εργαζόμενοι στη μεγάλη αλυσίδα λιανεμπορίου βρέθηκαν εκτός των μέτρων προσωρινής στήριξης εξαιτίας εσφαλμένων ενεργειών της επιχείρησης, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα, παρόλο που η επιχείρηση έκλεισε κατόπιν κρατικής απόφασης, να μην μπορεί να ενταχθεί στα μέτρα ενίσχυσης.

Την ίδια στιγμή, η επιχείρηση, επιδιώκοντας να μετακυλήσει το βάρος στους ίδιους τους εργαζόμενους, τους  καλούσε να υπογράψουν υποχρεωτικές άδειες και επεξεργαζόταν «σχέδιο Β» με τροποποίηση των συμβάσεων τους σε εκ περιτροπής εργασία.

Με την παρέμβαση της Ο.Ι.Υ.Ε μπήκε φρένο στις μη σύννομες ενέργειες επιβολής υποχρεωτικής άδειας. Ταυτόχρονα, εκφράσαμε την έντονη αντίθεση μας στα σενάρια μονομερών ενεργειών του εργοδότη για μετατροπή των συμβάσεων σε εκ περιτροπής εργασία και απευθυνθήκαμε άμεσα στα Υπουργεία Οικονομικών και  Εργασίας, ώστε να δοθεί λύση για να πάρουν οι συνάδελφοι το επίδομα που δικαιούνται. Μετά από τις πιέσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών, το Υπουργείο ενημέρωσε την επιχείρηση ότι το θέμα οδεύει προς επίλυση, ώστε να μπορέσουν οι 230 εργαζόμενοι να λάβουν το επίδομα που δικαιούνται.

Αυτή τη στιγμή χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες σε πάρα πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται σε μεγάλη αγωνία. Τα μέτρα στήριξης αποδεικνύονται ανεπαρκή, ενώ οι εργοδότες είτε από πανικό είτε από επιλογή προσπαθούν να επιβάλουν αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις εργασίας.

Σε αυτή την κατάσταση, η Ο.Ι.Υ.Ε και τα Σωματεία μέλη της με το πρόσωπο ακάλυπτο βρίσκονται μέσα στους χώρους δουλειάς, δίπλα στους εργαζόμενους και στα προβλήματα τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην αφήσουν το φόβο να τους κλείσει το στόμα και να συνεχίσουμε να δίνουμε όλοι μαζί ενωμένοι τη μάχη απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Οι εργαζόμενοι να απευθύνονται στα σωματεία τους για να μην επιτρέψουμε η κρίση να γίνει ευκαιρία εργοδοτικής αυθαιρεσίας!

Για την ΟΙΥΕ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [96.16 KB]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment