ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΟΙΥΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα για την απόκρουση των άδικων απολύσεων εργαζόμενων μέσω τρίτων εταιρειών στην Εθνική Τράπεζα.

Εργαζόμενοι που απασχολούνταν επί σειρά ετών ή/και δεκαετιών στην Εθνική Τράπεζα σε διευθύνσεις όπως η Διεύθυνση Καρτών, Προμηθειών, κλπ. απολύονται χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς να ληφθούν υπόψη κοινωνικά κριτήρια, χωρίς να υπάρξει καμία μέριμνα για περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Ο  Τομέα δίνει έναν σκληρό και άνισο αγώνα, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των μελών του σωματείου.

Στην Εθνική Τράπεζα η εργοδοσία χτυπάει το πιο ευάλωτο τμήμα του προσωπικού που απασχολεί, κλιμακώνοντας τις απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζομένων, αρκετοί απ’ τους οποίους εργάζονται πάνω από δεκαετία, ασκώντας καθήκοντα  και έχοντας αρμοδιότητες  τυπικών τραπεζοϋπαλλήλων.

Οι τελευταίες αποφάσεις για απολύσεις οδηγούν στον Καιάδα της ανεργίας εργαζόμενους των 600 ευρώ, όταν οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές με χρήματα των φορολογουμένων.

Ο αγώνας για να μην περάσει η εργοδοτική αυθαιρεσία, είναι ένας δίκαιος αγώνας στον οποίο είμαστε αλληλέγγυοι όλοι οι εργαζόμενοι. Η εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία, καλυμμένη πίσω από τον μανδύα της «εργολαβίας», καταργεί  βασικά και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα για:

Ουσιαστική διαβούλευση και ενημέρωση.

Ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων

Άμεση ανάκληση των άδικων απολύσεων.

Για την ΟΙΥΕ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [255.04 KB]

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment