ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΥΕ

Αθήνα , 22/4/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΥΕ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Μετά τη βίαιη παρεμπόδιση και τελική ματαίωση του 38ου Συνεδρίου της ΟΙΥΕ από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τις εξωσυνδικαλιστικές ομάδες τις οποίες κινητοποίησε και κατά τις 3 προσπάθειες σύγκλησης δημοκρατικού συνεδρίου, εκδικάστηκε στις 15/4/2019 στο Πρωτοδικείο Αθήνας η αίτηση διορισμού Προσωρινής Διοίκησης στην Ομοσπονδία.

Το δικαστήριο επικύρωσε – παρέτεινε την προσωρινή διαταγή της 26ης Μαρτίου 2019, το αίτημα 60 και πλέον σωματείων – μελών για σεβασμό της δημοκρατικής και αναλογικής εκπροσώπησης όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνταν στο απερχόμενο Δ.Σ.

Έτσι σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, διορίζονται όλα τα 21 μέλη της απερχόμενης διοίκησης της ΟΙΥΕ, συμπεριλαμβανομένων και των 7 στελεχών της ΔΑΣ / ΠΑΜΕ, τα οποία και αποδέχθηκαν το διορισμό τους από τα αστικά δικαστήρια και τη συμμετοχή τους σε μη εκλεγμένη από τους εργαζόμενους Διοίκηση.

Σημειώνεται ότι, 2 σωματεία του ΠΑΜΕ είχαν προσπαθήσει αιφνιδιαστικά και στη «ζούλα», την επόμενη κιόλας ημέρα της οριστικής ματαίωσης του Συνεδρίου (13/3/2019) να διορίσουν προσωρινή διοίκηση στην ΟΙΥΕ, αποτελούμενη αποκλειστικά από 21 συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ. 

Δηλώνουμε ότι, η  συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων – μελών της ΟΙΥΕ,  καθώς και η μεγάλη πλειοψηφία της προσωρινής Διοίκησης θα δώσουμε τη μάχη, ώστε σύντομα να διεξαχθεί δημοκρατικό συνέδριο στην Ομοσπονδία και να εκλεγεί Δ.Σ. από τους εργαζόμενους και όχι να διοριστεί από τα δικαστήρια. Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί σε σώμα η προσωρινή Διοίκηση.

 Το ΠΑΜΕ συνεχίζει, με την ίδια συκοφαντική φρασεολογία, τις απειλές του για παρεμπόδιση και στο μέλλον της διεξαγωγής του 38ου Συνεδρίου της ΟΙΥΕ.

Η απάντησή μας  είναι ότι Συνέδριο στην ΟΙΥΕ θα διεξαχθεί με όρους διαφάνειας, δημοκρατίας και τήρησης των νόμιμων διαδικασιών χωρίς νοθεύσεις και ψεύδη για δήθεν  συμμετοχή των εργοδοτών, όπως με συκοφαντικό τρόπο προσπαθεί να παρουσιάσει το ΠΑΜΕ. 

Για την ΟΙΥΕ

Κοινοποίησε το: