ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΪΟΥ 2018

Αθήνα,  25/5/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΪΟΥ

 

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα,  τα σωματεία μας σε όλη την Ελλάδα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), συμμετέχουμε μαζικά και ενωτικά στη μεγάλη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 30 Μαΐου, συμπορευόμενοι με τους συνταξιούχους, τους άνεργους και όλα τα εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες και αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία.

Σήμερα, μετά από 8 και πλέον χρόνια της ένταξης της Ελλάδας σε καθεστώς αυστηρής οικονομικής επιτροπείας και υλοποίησης σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που πήραν τη μορφή των Μνημονίων και οι οποίες   υποτίθεται ότι  θα έβγαζαν τη χώρα μας από την οικονομική κρίση, η κατάσταση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών οδεύει από το κακό στο χειρότερο.

Τα συνεχή Μνημόνια έχουν πληγώσει  ανεπανόρθωτα τους πιο αδύναμους κρίκους της κοινωνίας μας και  ιδιαίτερα τη μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών, των ανέργων και των συνταξιούχων, που αδυνατούν πλέον να βιοποριστούν αξιοπρεπώς μέσα σε συνθήκες οξείας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, βιώνουμε μια απαράδεκτη καθημερινότητα όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, έχοντας πληρώσει άδικα το «μάρμαρο» της δικιάς τους κρίσης.

Απαράδεκτα χαμηλοί μισθοί, ανεξέλεγκτη εργασιακή ευελιξία, καθημερινή  επισφάλεια, μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτη δουλειά και υπερωρίες, γενικευμένη εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, δουλειά τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων  εργασίας ως ελάχιστου θεσμού της συλλογικής μας προστασίας.

Δυσβάσταχτη ανεργία και μάλιστα μακροχρόνια για πάνω από 1 εκατ. εργαζόμενους, επίδομα ανεργίας για ένα μικρό ποσοστό, καμία ουσιαστική και αξιοπρεπής κοινωνική προστασία για όλους όσους η κρίση τους έθεσε εκτός αγοράς εργασίας.

Προϊούσα διάλυση του δημόσιου κοινωνικού-ασφαλιστικού μας συστήματος, συνεχείς μειώσεις συντάξεων, συνεχή εμπόδια στην υγειονομική μας περίθαλψη.

Η σημερινή Κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες,  ακολουθούν και συνεχίζουν να υλοποιούν πιστά τις υποδείξεις των δανειστών και εργοδοτών, οι οποίες μετά από 8 χρόνια εμπειρία έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν εις βάρος μας.

Η Γενική Πανεργατική Απεργία στις 30 ΜΑΙΟΥ,  μαζί με την κινητοποίηση όλων εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων και οργανώσεων που έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες  μνημονιακές οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές, δεν μας αφήνει αδιάφορους.

Συμμετέχουμε με το δικό μας πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων

  • Αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις για όλους.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δραστικό περιορισμό της εργοδοτικής ευελιξίας και αυθαιρεσίας.
  • ΕΓΣΣΕ και Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,  που θα είναι υποχρεωτικές και θα εφαρμόζονται από όλες τις επιχειρήσεις, χωρίς μνημονιακά προαπαιτούμενα και αστερίσκους σε επιμέρους επιχειρήσεις / εργοδότες.
  • Αναβίωση της δημόσιας καθολικής Κοινωνικής Ασφάλισης – καμία μείωση στις συντάξεις – Αξιοπρεπή σύνταξη για όλους.
  • Όχι στην εκχώρηση των δημοσίων αγαθών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας – Σύγχρονος αξιοκρατικός δημόσιος – κοινωνικός τομέας στην υπηρεσία της ανάπτυξης και των πολιτών και εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης σε όφελος των πολλών.
  • Καμιά πραγματικά λαϊκή κατοικία και λαϊκή περιουσία, θύμα της κρίσης στα χέρια των τραπεζιτών και των ξένων  funds.

Μπορούμε και πρέπει να μετατρέψουμε τη Γενική Απεργία στις 30 ΜΑΗ, σε ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός, σε έναν αγώνα – αφετηρία  ενάντια στα συνεχιζόμενα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υλοποιούνται στη χώρα μας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Η ΟΙΥΕ  καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να κάνουν δικιά τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων σ’ όλη την Ελλάδα.

Όλοι στη Γενική Απεργία και τις Απεργιακές Συγκεντρώσεις

των Συνδικάτων, πλατεία Κλαυθμώνος 11.00 π.μ.

 

Κοινοποίησε το: