48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, 22 & 23 ΜΑΙΟΥ 2018»

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [121.91 KB]

Αθήνα 17/5/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ»

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σε πρόσφατη συνεδρίαση της ολομέλειάς της, αποφάσισε να κηρύξει 48ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων, την Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, με αιτήματα:

• Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ.

• Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας – Χορήγηση των εκ του νόμου προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.

• Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.

• Ασφάλεια και ΟΧΙ Επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, Καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.

Οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων δίνουν μεγάλο αλλά και άνισο αγώνα, με στόχο να υπάρξει επιτέλους μια στοιχειώδης δικαίωση σε μια μεγάλη κατηγορία εργαζομένων στα σχολεία των παιδιών μας, που ενώ ουσιαστικά καλύπτουν μόνιμες, διαρκείς και ουσιαστικές ανάγκες της πολιτείας και της εκπαίδευσης, στην πράξη έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΥΕ

 

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment