ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [141.60 KB]

Αθήνα, 24/4/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
 
   Σε καιρούς έντονων γεωπολιτικών συγκρούσεων και ευρέων ανακατατάξεων με αφορμή το θέμα της ενέργειας, η Κυβέρνηση ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιταγές και τις απαιτήσεις των δανειστών, προχωράει με άλλο ένα νομοσχέδιο στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ, αφήνοντας ανοχύρωτη ενεργειακά την χώρα.
   Καμώνεται πως η συγκεκριμένη της απόφαση θα φέρει επενδύσεις, ενώ γνωρίζει πολύ καλά, πως κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά και ούτε πρόκειται να γίνει. Το μόνο που θα καταφέρει η Κυβέρνηση με αυτό το ξεπούλημα, θα είναι να αφήσει την χώρα και τους εργαζόμενους απροστάτευτους, να στραγγαλιστεί οικονομικά η ΔΕΗ η οποία είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, να χάσουν οι εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους.
   Είναι κάτι παραπάνω από προφανές, πως αυτή η ενέργεια μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ενέργειας, δεν είναι κάτι που αφορά μονάχα τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, αλλά αντίθετα είναι μια εθνική υπόθεση, κομβικής σημασίας για την υπέρβαση της κρίσης έχοντας διασφαλίσει η χώρα εκείνες τις υποδομές οι οποίες είναι απαραίτητες.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΔΕΗ και, στεκόμαστε πλάι στον δίκαιο αγώνα τους.
 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ!
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!
 

 

 

Για την ΟΙΥΕ
 
Κοινοποίησε το:
Blog Attachment