ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) – ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [290.15 KB]

Αθήνα, 12/9/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) – ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

 

Τα παιχνίδια διαφόρων δημοτικών αρχών και σχολικών επιτροπών σε βάρος των σχολικών καθαριστριών συνεχίζονται.

Ο Δήμος Ζίτσας του Νομού Ιωαννίνων, στο όνομα δήθεν της αξιοκρατίας, αντί να επαναπροσλάβει τις υφιστάμενες εργαζόμενες καθαρίστριες στα σχολεία του Δήμου, όπως έχει νομική και ηθική υποχρέωση, προχώρησε σε «Προκήρυξη» για την πλήρωση των θέσεων με συμβάσεις μίσθωσης έργου. Η αιτιολογία; «Έχουν δικαίωμα και οι (δικοί μας) άνεργοι στην εργασία»!

Παρά το γεγονός ότι, εδώ και χρόνια, σύμφωνα και με τις σαφέστατες κατευθυντήριες οδηγίες και εγκυκλίους των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, συστήνεται στους Δήμους και τις σχολικές επιτροπές να προχωρούν στην τοποθέτηση προς εργασία των ήδη εργαζόμενων σχολικών καθαριστριών, ο Δήμος Ζίτσας, μέσα από δήθεν «αξιοκρατικές» διαδικασίες, απέλυσε τις ήδη εργαζόμενες και να «προσέλαβε» στις θέσεις τους τα «δικά του παιδιά».

Σημειώνεται ότι, η απασχόληση των καθαριστριών για κάθε σχολικό έτος δεν εμπίπτει καθόλου στις διαδικασίες προσλήψεων (μέσω ΑΣΕΠ), αφού η μορφή της απασχόλησης τους είναι αυτή της «μίσθωσης έργου» (δηλαδή μια ιδιότυπη εργασιακή σχέση που ναι μεν έχει στοιχεία αυτοαπασχόλησης / εργολαβίας), την οποία η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει εδώ και χρόνια, ενώ στην πραγματικότητα υποκρύπτεται σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, ο Δήμος Ζίτσας για να δείξει ότι δήθεν τηρεί αξιοκρατικές διαδικασίες, προχώρησε σε μια παρωδία «Προκήρυξη – Διαγωνισμό» για την απασχόληση των καθαριστριών στα σχολεία της αρμοδιότητάς του.

Και τούτο διότι: α) Δεν δημοσιοποιήθηκε ούτε αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου η Προκήρυξη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στα «παιδιά των άλλων» να συμμετάσχουν γ) Δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις της εγκυκλίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (φορέας του Υπουργείου Παιδείας που υλοποιεί το έργο της καθαριότητας στα σχολεία) και γ) Υποτίθεται ότι ακολουθήθηκε μια διαδικασία παρωδία, την οποία αποκάλεσαν «τύπου ΑΣΕΠ».

Αναμενόμενο αποτέλεσμα της παραπάνω αυθαιρεσίας και παρανομίας, ήταν να αποκλειστούν από την εργασία τους οι ήδη εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες!

Η Ομοσπονδία μας, εκπροσωπώντας τις χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες, καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις αυτές και απαιτεί από το Δήμο Ζίτσας και τη Σχολικές Επιτροπές να ακυρώσουν το παράνομο διαγωνισμό και να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις στην υπογραφή των συμβάσεων εργασίας με όλες τις (ήδη) εργαζόμενες εδώ και χρόνια στην καθαριότητα των σχολείων, ως οφείλουν σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις σχετικές εγκυκλίους.

Σε αντίθεση περίπτωση η αντίδραση μας θα είναι άμεση και σε συνεργασία με το πρωτοβάθμιο σωματείο – μέλος μας θα αντιδράσουμε σε συνδικαλιστικό και νομικό επίπεδο, μηδέ εξαιρουμένης εφόσον απαιτηθεί της προσφυγής μας με μηνυτήρια αναφορά στην ποινική δικαιοσύνη.

Για την ΟΙΥΕ

 

 

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment