ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ!

Αθήνα 25.4.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ!

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ!

Οπως αποκαλύπτουν σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, στο προσχέδιο της Συμφωνίας, που απέστειλαν οι δανειστές της χώρας στην Κυβέρνηση, διατυπώνεται η απαίτηση για άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους!

Συγκεκριμένα, το προσχέδιο προβλέπει την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είτε αυτοί αφορούν στο μέγεθος του καταστήματος είτε τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται τα καταστήματα.

Η Ομοσπονδία μας, εδώ και καιρό, είχε προειδοποιήσει ότι, η νομοθέτηση των 8 Κυριακών είναι απλά ο προάγγελος της πλήρους νεοφιλελεύθερης απελευθέρωσης της Κυριακάτικης λειτουργίας.

Είναι εμφανές ότι, οι γνωστοί υποστηρικτές της τρόικας / θεσμών (ΣΕΒ-ΣΕΛΠΕ), με την ανοχή της Κυβέρνησης, βάζουν πλάτη υπέρ των μεγάλων εμπορικών ομίλων, των πολυεθνικών και των malls, προκειμένου να τελειώνουν μια και καλή με τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές θα σημάνει εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, περισσότερη ανεργία, περισσότερους  μισθούς  πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.

Η Κυβέρνηση οφείλει να μην μπει καν στη συζήτηση αυτή, ούτε και να «διαπραγματευτεί»  ένα μικρότερο συμβιβαστικό «πακέτο» για λιγότερες Κυριακές.

Φθάνει πια!

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία θα υπερασπίσουνμε κάθε μέσο και κάθε τρόπο την Κυριακάτικη Αργία!

 

 Για την ΟΙΥΕ

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment