ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΓΑΛΕΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ H&M

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [357.64 KB]

Αθήνα, 17/3/2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΓΑΛΕΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ H&M

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την προσπάθεια της Διοίκησης της πολυεθνικής εταιρείας H&M, η οποία με εκβιαστικό τρόπο και με αστείες δικαιολογίες προσπαθεί να αλλάξει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων, να καταργήσει δικαιώματα και συμφωνημένες παροχές  και να επιβάλει όρους εργασίας ακόμα και παράνομους.

Με τις νέες ατομικές συμβάσεις και υπό την απειλή απόλυσης, η H&M επιβάλλει την υπερ-εντατικοποίηση των εργαζομένων που θα πρέπει να γίνουν «πολυεργαλεία», τη  δυνατότητα να μετακινεί το προσωπικό σε όλη την Ελλάδα είτε περιστασιακά είτε μόνιμα και χωρίς καν στοιχειώδη κάλυψη εξόδων. Μετονομάζει σε «οικειοθελή παροχή» το συμφωνημένο επίδομα που έδινε η εταιρεία σε όλους τους εργαζόμενους της ως τώρα, προφανώς για να μπορεί να το περικόψει αργότερα, ενώ βάζει τους εργαζομένους να πληρώνουν για την εκπαίδευση!

Είναι απορίας άξιον, εάν η κεντρική Διοίκηση της Εταιρείας στη Σουηδία γνωρίζει αυτή την εξευτελιστική για τους εργαζόμενους διαδικασία και τούτο διότι η πολυεθνική Η&Μ έχει ήδη υπογράψει από το 2004 Συμφωνία (επισυνάπτεται) με τη διεθνή συνδικαλιστική οργάνωση στον κλάδο του Εμπορίου (UNI Commerce), σύμφωνα με την οποία η H&M δεσμεύεται: «….  να υποστηρίζει και να σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβανομένου του δικαιώματος συνδικαλίζεσθαι και του δικαιώματος για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς επίσης την κατάργηση της παιδικής εργασίας, την αναγκαστική εργασία και τη διάκριση των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας της εταιρείας». Ακόμη η Η&Μ δεσμεύεται για την πλήρη εφαρμογή της παραπάνω Συμφωνίας σε όλα τα επίπεδα».

Η ΟΙΥΕ ήδη έχει καταγγείλει την τακτική της ελληνικής H&M στη UNI Commerce και στα Ευρωπαϊκά συνδικάτα του κλάδου, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους, ενώ έχει ήδη ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας τριμερή συνάντηση.

Δεν θα γίνει ανεκτό από μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση, όπως είναι η Η&Μ, να επιβάλει την εργασιακή γαλέρα στο προσωπικό της.

Απαιτούμε από την εταιρεία να αποσύρει τις τροποποιητικές συμβάσεις και  καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό για να τις υπογράψουν και να διεκδικήσουν μέσα από την οργάνωση των δυνάμεων τους και από κοινού με την ΟΙΥΕ, συλλογική σύμβαση εργασίας.

 

Για την ΟΙΥΕ

Κοινοποίησε το:
Blog Attachment